Bestyrelse, ledelse og ejere

Eviny er organiseret som en koncern med Eviny AS som moderselskab.

Koncernledelsen

Ragnhild Janbu Fresvik, koncernsjef

Ragnhild Janbu Fresvik (f. 1980) kom til Eviny i 2023. Hun er civiløkonom fra Norges Handelshøjskole. Hun har tidligere været investeringsdirektør i Grieg Gruppen, daglig leder i Grieg Mauritas, administrerende direktør for erhvervsmarkedet i Sparebanken Vest. Derudover har hun erfaring fra bl.a. Boston Consulting Group, Software Innovation.

Øystein Fossen Thorud, CFO (administrerende direktør for økonomi & finans)

Øystein Fossen Thorud (f. 1984) kom til Eviny i 2023. Han kommer fra en stilling som direktør i PwC. Han har stor erfaring fra strategirådgivning, M&A (fusioner og opkøb) og finansiel analyse inden for energisektoren. Han har været en central del af PwC's energisatsning, og har flere år på bagen som analytiker og strategirådgiver hos Norsk Hydro.

Ingrid von Streng Velken, koncerndirektør Elektrificering og teknologi

Ingrid von Streng Velken (f. 1982) kom til Eviny i 2013. Hun er uddannet civilingeniør fra NTNU inden for industriel økonomi med energi og miljø som teknisk fagområde. Hun har tidligere arbejdet for The Boston Consulting Group som projektleder og global manager for bæredygtighed.

Olav Osvoll, koncerndirektør Fornybar

Olav Osvoll (f. 1964) kom til Eviny i 2018.Han er ingeniøruddannet inden for byggeri og anlæg, har læst økonomi og administration ved Trondheim Økonomiske Høyskole og hydrologi ved NTNU. Han har tidligere arbejdet som produktionschef hos Sunnfjord Energi. Han har i 16 år haft forskellige stillinger i NVE og har været rådgiver for Ministry of Energy and Water i Angola i tre år.

Arne Andreas Riisnes, koncerndirektør for Ny energi og Industrielle partnerskaber

Arne Andreas Riisnes (f. 1982) startede hos BKK AS i 2008 som en del af koncernens trainee-program. Han har omfattende kendskab til hele koncernen gennem mange forskellige roller i sin tid hos BKK og Eviny. Han har blandt andet ledet adskillige større energiprojekter, arbejdet med forretningsudvikling samt køb og salg samt fusioner af forskellige virksomheder. Arne Andreas Riisnes har en kandidatgrad i samfundsgeografi fra Universitetet i Bergen.

Johannes Namstad Dobson, koncernchef for Stab

Johannes Namstad Dobson (f. 1985) begyndte hos Eviny i 2023. Han kommer fra sin tidligere stilling som direktør for samfundsrelationer i Kongsberg Gruppen ASA og har tidligere erfaring fra Elkem ASA, Sparebanken Vest og Dinamo Kommunikasjon. Han har omfattende erfaring inden for strategi, kommunikation, samfundsrelationer og beredskab. Han har studeret kommunikationsledelse ved Handelshøyskolen BI og handelshøjskolen i Århus og har også gennemgået befalingsuddannelse i forsvaret.

Kristin Aadland, koncerndirektør BKK

Kristin Aadland (f. 1973) startede i Eviny i 2013, og tiltræder som administrerende direktør i BKK den 30. juni. Arild Fleten vikarierer, indtil hun tiltræder. Kristin Aadland er civiløkonom på NHH, har en executive master fra NHH i omstrukturering, innovation og forandringsledelse samt en master i ledelse i ledelse fra BI. Adland har tidligere arbejdet med strategi og ledelse i DNB, som CFO i Inwido Norge og som executive vice president for Entrepreneurs and Markets hos Eviny.

Koncernbestyrelsen

Bestyrelsen i Eviny AS består af tolv medlemmer, hvoraf fire er fra Statkraft, tre er fra de kommunale ejere, én er fra Vestland fylkeskommune og fire er medarbejderrepræsentanter.

Formand Jan Erik Kjerpeseth, Bergen kommune
Næstformand Henrik Sætness, Statkraft
Astrid Farestveit Selsvold, landkommunerne
Anne Gine Hestetun, Vestland fylkeskommune
Hege Økland, Bergen kommune
Dag Smedbold, Statkraft
Linnea Poulsson, Statkraft
Asbjørn Grundt, Statkraft
Arvid Andenæs, kommunerne i Sunnfjord og Ytre Sogn (observatør)
Therese Brekke Lekven, medarbejderrepræsentant
Lisa Nord Hopland, medarbejderrepræsentant
Morten Bildøy, medarbejderrepræsentant
Roy Hammer, medarbejderrepræsentant

Vores ejere

Statkraft – 43,44 %
Bergen kommune – 37,75 %
Alver kommune – 3,45 %
Øygarden kommune – 3,43 %
Askøy kommune – 2,48 %
Sunnfjord kommune – 2,27 %
Tysnes Kraftlag AS – 1,70 %
Kvinnherad kommune – 0,91 %
Kvam herad – 0,90 %
Voss herad – 0,67 %
Fjaler kommune – 0,61 %
Austrheim kommune – 0,43 %
Hyllestad kommune – 0,38 %
Vaksdal kommune – 0,37 %
Etne Elektrisitetslag AS – 0,35 %
Gulen kommune – 0,27 %
Solund kommune – 0,24 %
Fedje kommune – 0,12 %
Høyanger kommune – 0,12 %
Masfjorden kommune – 0,10 %